ΕΠΙΣΤΟΛΗ…ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ…ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ..!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ…ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ…ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ..!

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. , Δημοτικός Σύμβουλος, Πολιτευτής.
Η αναξιοπιστία των πολιτικών της χώρας μας δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Δεν υπάρχει στην Ευρώπη τόσο βαρύ κλίμα για πολιτικούς όσο υπάρχει στη μικρή Ελλάδα. Κανένα κόμμα δε σέβεται τα προγράμματά του και έτσι άλλα λένε προεκλογικά και τα αντίθετα κάνουν μετεκλογικά. Έπειτα προσπαθούν με ψέματα και με παιδαριώδεις συμπεριφορές να διαψεύσουν τα … αδιάψευστα. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφονται οι πολιτικοί οργανισμοί, απαξιώνονται τα πρόσωπα της πολιτικής και αποστασιοποιούνται οι πολίτες , λέγοντας ότι <<όλοι το ίδιο είναι >>.

Παραμονές Χριστουγέννων . η κυβέρνηση με διάγγελμα του πρωθυπουργού και δια στόματος του υπουργού οικονομικών , Ευκλείδη Τσακαλώτου , αποφάσισε , χωρίς να συνεννοηθεί με τους δανειστές να χορηγήσει την <<13η σύνταξη>> σε μέρος των συνταξιούχων. Με αυτόν τον τρόπο αδικήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και εκατομμύρια άνεργοι Έλληνες. Τόνιζαν πως τέτοιες παροχές μπορούν να γίνουν από την κυβέρνηση και ότι ήταν νόμιμες και δίκαιες , το ίδιο ίσχυε και για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Ο Τσακαλώτος , με τα σπασμένα ελληνικά και χωρίς να έχει ούτε ένα ένσημο στο ΙΚΑ της Ελλάδας μετά την αντίδραση Σόιμπλε αναγκάστηκε να αναλάβει τη διόρθωση του κυβερνητικού λάθους και άρχισε να μιλάει για <<νερό στο κρασί>> και για <<έντιμο συμβιβασμό>>. Την ίδια χρονική περίοδο ο Τσίπρας και ο Καμμένος , ο αποκληθείς και <<μπούλης>> έγιναν λαγοί και έκαναν την πάπια. Ο Τσακαλώτος αφέθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με την…περίφημη <<επιστολή Τσακαλώτου το ανάγνωσμα>>.

Τι έλεγαν οι κυβερνώντες για τα θέματα αυτά πριν τα Χριστούγεννα ; Διατυμπάνιζαν ότι η χορήγηση προς τους συνταξιούχους ήταν η 13η σύνταξη , ότι η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά θα ισχύει όσο κρατάει η λαθρομετανάστευση και ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων. Τι έγραψε όμως ο Τσακαλώτος μετά τα Χριστούγεννα στην περίφημη αυτή επιστολή προς τους δανειστές ; Έγραψε ότι η 13η σύνταξη δεν είναι σύνταξη αλλά εφάπαξ βοήθημα , ότι ο ΦΠΑ στα νησιά θα εφαρμοστεί μόνο για ένα χρόνο , ότι αν το 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα υπολείπεται κατά 0,5% θα εφαρμοστεί ο αυτόματος κόφτης και ότι από τώρα και στο εξής θα ερωτώνται οι δανειστές για οποιαδήποτε οικονομική πρωτοβουλία .

Η επιστολή Τσακαλώτου δείχνει πως οι κυβερνώντες είναι αναξιόπιστοι . Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν συγνώμη από τους δανειστές , όχι όμως και από τον ελληνικό λαό , δείχνουν μεγάλη υποτέλεια και φυσικά δεν είναι αξιοπρεπείς . Επαναλαμβάνουν πολλές φορές ότι <<θα κάνουμε τα πάντα για να τηρήσουμε τις μνημονιακές δεσμεύσεις>> , λεηλατώντας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που δούλεψαν ή δουλεύουν 30 και 40 χρόνια , που πλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις τους προς τα ταμεία και σήμερα ζουν με ψίχουλα και χωρίς δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Αυτά τα είναι τα έργα και οι ημέρες των Τσίπρα-Καμμένου που θα …έσχιζαν τα μνημόνια και θα …βαρούσαν τα νταούλια για να χορεύουν οι δανειστές όπως έλεγαν προεκλογικά.

Δυστυχώς αυτοί που μας κυβερνούν είναι ικανοί να πουλήσουν τα πάντα αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία. Οι άνθρωποι είναι βιδωμένοι στις καρέκλες , παίρνουν τους παχυλούς μισθούς , διορίζουν όλα τα παιδιά του κομματικού σωλήνα , κυκλοφορούν με πανάκριβα κρατικά αυτοκίνητα ενώ δήλωναν πως θα κυκλοφορούσαν με λεωφορεία και τρένα και όλοι τους <<χόρτασαν παράδες>>. Αυτό θα πει αριστεροί με βαθιά δεξιά τσέπη.

Οι συγκυβερνώντες λένε κατ’επανάληψη πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Κανένας όμως δεν τους πιστεύει και όλοι γνωρίζουν πως το 2017 είναι έτος πρόωρων εκλογών με μεγάλες ανατροπές.

Σχόλια

σχόλια