Κλείσανε και πάλι την Τρικάλων – Λάρισας οι πρόσφυγες

Κλείσανε και πάλι την Τρικάλων – Λάρισας οι πρόσφυγες

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων μετά από κινητοποίηση στην οποία προχώρησαν 400 περίπου πρόσφυγες.

Η κατάληψη του οδοστρώματος ξεκίνησε στις 12.30 μ.μ. και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο ύψος της διασταύρωσης προς Μάνδρα, στο 17ο χλμ της Εθνικής Οδού, όπου και βρίσκεται το πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου».

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι πρόσφυγες που διαμαρτύρονται είναι μεταξύ αυτών που ήδη διέμεναν στο στρατόπεδο ή πρόκειται για τα 382 άτομα τα οποία αφίχθηκαν χθες από την Καβάλα.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες που ήρθαν χθες ουσιαστικά δεν κατέβηκαν από τα επτά λεωφορεία που τους μετέφεραν, ενώ αρνούνταν να καταγραφούν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό ποιο είναι το αίτημα όσων διαμαρτύρονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού.

Παράλληλα, στο σημείο βρίσκονται και οδηγοί που κινούνταν επί της Ε.Ο. και πλέον έχουν διακόψει την μετακίνησή τους.

Θα πρέπει να καταγραφεί πως η σημερινή κινητοποίηση προσφύγων στο σημείο είναι η δεύτερη μέσα σε λίγα 24ωρα, μετά την αντίστοιχη κατάληψη του οδοστρώματος που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα.

Πηγή laissanet

Σχόλια

σχόλια