Συλλεκτική η έκδοση του λευκώματος «Ταγματάρχης Δ. Γ. Κασλάς»

Συλλεκτική η έκδοση του λευκώματος «Ταγματάρχης Δ. Γ. Κασλάς»

Μια ξεχωριστή και… συλλεκτική έκδοση του λευκώματος «Ταγματάρχης Δημήτριος Γ. Κασλάς, η στρατιωτική διαδρομή, το πρόσωπο, η εποχή» παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στη Λ.Α.Φ.Τ (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων), παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του δεκαήμερου επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η νέα εμπλουτισμένη έκδοση του λευκώματος «Ταγματάχρης Δημήτριος Γ. Κασλάς, η στρατιωτική διαδρομή, το πρόσωπο, η εποχή» του ερευνητή και συγγραφέα Αλέξανδρου γ. Καπανιάρη και περιλαμβάνει σπάνια ιστορικά τεκμήρια και ντοκουμέντα της νεότερης Ελλάδας.

Το λεύκωμα παρουσίασαν ο επίκουρος καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας, Εκπαίδευσης και Διδακτικής της ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αντώνης Σμυρναίος και ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.) Τρικάλων, Ταξιάρχος Γεώργιος Λιάκος.

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στην κόψη της ιστορίας – Ταγματάρχης Δημήτρης Κασλάς» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάγδαρη – Κώστα Ανέστη, μουσική Ανδρεά Κατσιγιάνη και έρευνα – τεκημρίσωη- κείμενα του Αλέξανδρου Καπανιάρη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο  21 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Τρικάλων στις 7.30 το απόγευμα ομιλία για την Ιστορία της πόλης των Τρικάλων την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής από τον Εκπαιδευτικό-Ιστοριοδίφη Δημήτρη Κωνσταντινίδη και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Οδού Ασκληπιού, παρέλαση της Στρατιωτικής Μουσικής της 1ης Στρατιάς Λάρισας, παιανίζοντας εμβατήρια και ασκήσεις ακριβείας από την Διμοιρία Επιδείξεων Σπουδαστών της ΣΜΥ.

Σχόλια

σχόλια