Τι Κέντρο Ιστορίας… night club έπρεπε να το κάνετε κ. Κλιάφα

Τι Κέντρο Ιστορίας… night club έπρεπε να το κάνετε κ. Κλιάφα

Του Χρήστου Κοντού

«Το Κέντρο ιστορίας και Πολιτισμού της εταιρείας Κλιάφα λειτουργεί ως γνωστόν ως Μουσείο της πόλης των Τρικάλων από το 2003. Ωστόσο η επισκεψιμότητα από τους ντόπιους δεν είναι η αναμενόμενη.

Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του  2015 ως τον  Μάιο του 2016 επισκέφθηκαν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα 1897 άτομα,  κυρίως μαθητές», αναφέρει στον ετήσιο απολογισμό του και αυτοί από διάφορα σημεία της χώρας, θα προσθέσουμε εμείς.

Μα όμως δεν είναι λογικό η επισκεψιμότητα να μην είναι η αναμενόμενη;

Μουσείο ανοίξατε κ. Κλιάφα, ποιος νοιάζεται σήμερα για την ιστορία της πόλης. Δεν το κάνατε κι εσείς ένα night club, θα γεμίζατε κάθε βράδυ, ειδικά με αυτό τον χώρο που έχει. Τα κοκτέιλ με τις φωτιές πάνω, θα κάνανε την νύχτα μέρα!!!

Και άντε night club δεν το κάνατε, ένα κλασσικό καφέ λόγω και της ιστορίας του χώρου τι θα πείραζε; Ξέρετε πόσοι εκπαιδευτικοί θα το επισκεπτόταν κάθε μέρα, θα ήταν ίσως το πιο in καφέ της πόλης. Μάλιστα σε λίγες μέρες που έχουν και εκλογές θα βγάζατε τραπεζάκια μέχρι το ΙΚΑ. Θα ακούγατε δε τόσες απόψεις σε σημείο που να νιώσετε αγράμματη…

Και άντε ούτε αυτό σας άρεσε…

Ένα σούπερ μάρκετ έστω… Τεράστιος είναι ο χώρος και το ενοίκιο που θα παίρνατε, επίσης τεράστιο. Αφήστε που, μιας και έχετε την κατοικία σας εκεί, θα βλέπατε κόσμο και κοσμάκη να φεύγει με καμιά δεκαριά συσκευασίες χαρτιών υγείας κάθε φορά που θα είχε προσφορά.

Μα μουσείο; Να μάθουμε την ιστορία της πόλης; Να μάθουμε πως οι Τρικαλινοί (μια και είναι των ημερών), κατέγραψαν μεγάλους αγώνες αντίστασης κατά των Γερμανών; Εξάλλου ποιος ξέρει την ιστορία των 5 ΕΠΟΝιτών και τι τους νοιάζει.

Σε ποιον νοιάζει το αγροτικό ζήτημα… Με τα χωράφια θα ασχολούμαστε τώρα… Εδώ γέμισε η πόλη με τζιπ 4Χ4, με αυτοκίνητα που ακόμη και σήμερα, ημέρες κρίσης, δεν έχουν που να τα παρκάρουν πέριξ της Ασκληπιού, για να τα επιδείξουν. Ποιος νοιάζεται ποιοι επιφανείς πέρασαν από τα θρανία των σχολείων της πόλης, πόσοι άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων… Εδώ έχουμε ομαδάρα και πάμε για Super League. Ποιος δεν ξέρει… και δεν «προσκυνά» τον εκάστοτε πρόεδρο των Τρικάλων… Αδειάζουν τραπέζια, όπου βρεθεί για να καθίσει.

Ποιος δεν γνωρίζει τον κάθε νεόπλουτο που καίει ακόμη και τα χρήματα στα μπουζούκια για να τον προσέξουν;

Μα κι εσείς μουσείο;

Χάθηκε έστω ένα μίνι μάρκετ;

Υ.Γ.: Χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου, ας κοιταχτούμε απλά στον καθρέφτη….

Σχόλια

σχόλια