Από αύριο αιτήσεις αναπληρωτών 2017-18;

Από αύριο αιτήσεις αναπληρωτών 2017-18;

Αργότερα οι δηλώσεις περιοχών για τους αναπληρωτές
Μπορεί να είμαστε σε μέρες γιορτών όμως φαίνεται ότι στο Υπουργείο θέλουν άμεσα να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο δικές μας όσο και του ΠΑΣΑΔ οι αιτήσεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου αύριο Μ. Πέμπτη. Οι αιτήσεις θα αφορούν τη γενική εκπαίδευση αλλά μάλλον και την ειδική εκπαίδευση αφού ήδη έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με τα κριτήρια. Πολλοί είναι αυτοί που θα αγχωθούν ωστόσο η φετινή καινοτομία θα είναι ότι μέσα στο Πάσχα δεν θα δηλωθούν οι περιοχές παρά μόνο η επιθυμία για εργασία ως αναπληρωτές. Η δήλωση των περιοχών θα γίνει αργότερα ίσως μέσα στον Μάιο ή Ιούνιο. Άλλωστε αυτό που είναι επείγον είναι να δημιουργηθούν οι πίνακες.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ

Σε τροχιά αιτήσεων αναπληρωτών μπαίνουμε και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει τελικά με την προϋπηρεσία των δυο τελευταίων μηνών. Με δεδομένο ότι οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στον Απρίλιο, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην προσμετρηθούν οι δυο τελευταίοι μήνες. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν πάρει ακόμα στο Υπουργείο Παιδείας αν και το αρχικό σενάριο προέβλεπε προσμέτρηση προϋπηρεσίας μέχρι 30/4/2017. Δεν αποκλείεται το χρονικό αυτό όριο να μεταβληθεί ελαφρά. Το καλύτερο φυσικά θα ήταν να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μέχρι και τις 21/6 ή 30/6 που λήγουν οι συμβάσεις. Βέβαια αν τελικά δεν γίνει αυτό, οι αναπληρωτές δεν θα χάσουν αυτούς τους μήνες αλλά θα τους προσμετρήσουν το επόμενο σχολικό έτος.

xenesglosses.eu

Σχόλια

σχόλια