Αγώνας δρόμου… για τον πολιτισμό της πόλης

Αγώνας δρόμου… για τον πολιτισμό της πόλης

Ενας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα Τρίκαλα στα πλαίσια μιας σειράς δραστηριοτήτων του Ο.Π.Ο.Π. (Η Στράτα των Βλάχων, Στα Χνάρια του Καπετάν Άρη, Πύλη Randonneur 2016…) που έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη σημείων με τουριστικό ενδιαφέρον του Νομού και παράλληλα την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος.

Ο αγώνας που ονομάστηκε «TRIKALA CITY TRAIL» περιελάμβανε μία διαδρομή μήκους 5 χλμ. η οποία χαράχτηκε από έναν πολύ καλό γνώστη του αντικειμένου, τον Κωτούλα Δημήτρη (ιδιοκτήτης WERUN).  Η εκκίνηση στην κεντρική πλατεία Τρικάλων στις 16:30 και η διαδρομή αφορούσε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως η περιοχή στο Βαρούσι, το Φρούριο, μία πανέμορφη παραποτάμια διέλευση, το νέο μουσείο Τσιτσάνη στις παλιές φυλακές, το Τζαμί και θα έχει τερματισμό και πάλι στην κεντρική πλατεία.

Τα CityTrail είναι μία δραστηριότητα με ραγδαία ανάπτυξη σε πολλές πόλεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Έχουν ως στόχο την προβολή των σημείων ενδιαφέροντος της κάθε πόλης και απευθύνονται στους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής και σε ένα κομμάτι του πληθυσμού που δραστηριοποιείται σε αυτό που αποκαλούμε αθλητικό τουρισμό. Χαρακτηριστικό όλων αυτών των αγώνων είναι η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ερασιτεχνών αθλητών και μη από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια

σχόλια