Το πρόγραμμα των παρελάσεων στους δήμους του νομού

Το πρόγραμμα των παρελάσεων στους δήμους του νομού

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην αυριανή παρέλαση, ενώ λαμπρότητα αναμένεται να εορτασθεί και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδόνα.

Στα Τρίκαλα στις 7.30 το πρωί της Παρασκευής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και στις 11 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστιμος θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της ΣΜΥ. Στις 12 μ. θα ξεκινήσει η μαθητική (καιρού επιτρέποντος) και στρατιωτική παρέλαση. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στα Τρίκαλα ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

Καλαμπάκα

Στην Καλαμπάκαη Δοξολογία θα τελεστεί στις 10.30 π.μ. υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα αναπέμψει ακολούθως την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων. Στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση, ενώ μετά το πέρας αυτής ο δήμαρχος θα παραθέσει ανοιχτή δεξίωση στο Δημαρχείο της πόλης.

Πύλη

Mε επιμέλεια και φροντίδα των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Πύλης και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Μπαλατσούκα  Κωνσταντίνου προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις τιμής της Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου 1940.

1ον : Ομιλία του κ. Δημήτριο Κωνσταντινίδη – Καθηγητή και συγγραφέα με θέμα τα Χρόνια της Κατοχής στην Πύλη.

Θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου  στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Πύλης, στις 10:30 το πρωϊ.

Συμμετοχή θα έχουν τόσο η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων όσο και Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων.

2ον: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην Πύλη.

Επίσης μεγάλη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας στην Πύλη, την 28η Οκτωβρίου.

3ον: Τα «ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ», την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 10:45 το πρωϊ, στην κεντρική πλατεία της Πιαλείας, προς τιμή του πρώτου πεσόντα δημότη μας, αείμνηστου Βασίλη Τσιαβαλιάρη.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο κ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, συγγραφέας του Βιβλίου με τίτλο «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ».

4ον: Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 07:30 το απόγευμα θα υπάρξει Θεατρική Παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης με την θεατρική ομάδα Τρικάλων «ΧΥΤΡΑ» με τίτλο έργου  – Κωμωδία «η ωμάδα πέζη ΜΠΟΣΤ».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Παράλληλα εκδηλώσεις μνήμης και παρελάσεις θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Πύλης με την φροντίδα των Σχολείων, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των αρμοδίων Αντιδημάρχων.

Σχόλια

σχόλια