Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται θέμα με τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων

05.10.2016

«Στα 437 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή εγγράφονται στον προϋπολογισμό, υπολογίζονται τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα για «λάθος» ποσά εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «τα μεγέθη του προϋπολογισμού ακολουθούν τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (European System of Accounting – ESA 2010) σύμφωνα με την οποία δεν καταγράφονται ως δημοσιονομικά έσοδα εκείνα που προκύπτουν από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως πωλήσεις μετοχών, χρεολύσια δοθέντων δανείων, πωλήσεις ομολόγων, κ.λπ. Αυτό που καταγράφεται είναι τα έσοδα από πωλήσεις ακινήτων ή από παραχωρήσεις δικαιωμάτων. Αυτά τα τελευταία υπολογίζονται σε 437 εκατ. ευρώ και είναι το μέγεθος που εγγράφεται στον προϋπολογισμό».

Το υπουργείο σημειώνει παράλληλα ότι «το ποσό που απομένει μέχρι τα 2,2 δισ. ευρώ των προβλεπόμενων ιδιωτικοποιήσεων αφορά πωλήσεις μετοχών που ανήκουν στο δημόσιο και προφανώς δεν καταγράφονται στον προϋπολογισμό».

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]