Πέμπτη 18.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Ο μικάδος», με το πρόγραμμα «Η Λυρική στη μεγάλη Οθόνη»

25.09.2018

Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα «Η Λυρική στη μεγάλη οθόνη», συνδιοργανώνουν η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων- και τη Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού – Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που στόχο έχει να ταξιδεύει την λυρική τέχνη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσω των κινηματογραφικών προβολών παραστάσεων όπερας, οπερέτας και μπαλέτου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα γίνει η προβολή της κωμικής όπερας Ο μικάδος στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων, στο Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Μύλος Ματσόπουλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η όπερα Ο μικάδος (1885) των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν είναι μια ξεκαρδιστική εξωτική όπερα από τους προπάτορες των Monty Python και των Αδελφών Μαρξ και παρουσιάζεται από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, μία από τις πιο δραστήριες ομάδες των τελευταίων ετών, σε μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.

Οι δημιουργοί του Μικάδου, Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, πρωτεργάτες της αγγλικής μουσικής κωμωδίας, εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα. Η βία, η διαφθορά, ο λαϊκισμός, η υποκρισία και ο πουριτανισμός μπαίνουν στο στόχαστρο του δαιμόνιου καλλιτεχνικού διδύμου, που στηλιτεύει με χιούμορ και ελαφράδα τα κακώς κείμενα της εποχής του.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

[fbcomments]