Παρασκευή 19.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο μεγαλύτερος πολιτικός τυχοδιώκτης στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας

20.09.2018

Αν ανατρέξουμε στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας και αναζητήσουμε έναν πολιτικό ο οποίος αναιρεί συνεχώς τα λεγόμενά του και τον εαυτό του, που τον διακρίνουν ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, η πολιτική υποκρισία, ο καιροσκοπισμός, ο λαϊκισμός και η μυθομανία, που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε ψευδολογία για να στηρίξει τους συκοφαντικούς του ισχυρισμούς και που ανακαλύπτει συνεχώς συνωμοσιολογίες, θα διαπιστώσουμε χωρίς αμφιβολία ότι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πληρούνται μόνο από έναν σημερινό πολιτικό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος τόσο με τη στάση του στα εθνικά θέματα, όπως η συμφωνία των Πρεσπών, όσο και με τις ενέργειές του σε θέματα που αφορούν το Υπουργείο του,  απέδειξε ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος πολιτικός τυχοδιώκτης της μεταπολίτευσης, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την πολιτική του υποκρισία και ο οποίος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και αν προκαλεί βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα, για να παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη στην καρέκλα του. Συγκεκριμένα:

  1. Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε στο κοινοβούλιο, κατά την συζήτηση της πρόσφατης πρότασης δυσπιστίας, ότι δήθεν διαφωνεί με μια συμφωνία που ζημιώνει την χώρα και ταυτοχρόνως την υπερψήφισε, μη διστάζοντας να θυσιάσει ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, γιατί το μόνο που τελικά τον ενδιαφέρει είναι να μείνει για λίγους ακόμη μήνες στο Πεντάγωνο, για να κάνει ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να απολαμβάνει τα προνόμια της καρέκλας του. Το παραλήρημά του δε στη Βουλή, θα διδάσκεται στο μέλλον ως «η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» και είναι αυτός που έδωσε την πένα στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη συμφωνία. 

Ο ισχυρισμός του κ. Καμμένου, που με ύφος παντογνώστη προέβλεπε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε καθώς η συμφωνία θα απορριφθεί από του Σκοπιανούς καταρρέει, καθώς τα γεγονότα στη γείτονα χώρα μας, άλλα δείχνουν. Η υπογραφή στις Πρέσπες φέρει λοιπόν και το όνομα του, αλλά το τραγικό είναι ότι με αυτή τη συμφωνία δημιουργούνται πλέον τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας, διότι θα παραχθούν έννομες συνέπειες που πολύ δύσκολα αλλάζουν. 

  1. Θέματα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Η βασική προεκλογική υπόσχεση του σημερινού Υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν όχι απλά ότι θα επιστραφεί το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά θα επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012. Έχει περάσει σχεδόν μια ολόκληρη τετραετία και η υπόσχεση όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά οι στρατιωτικοί έχουν ήδη υποστεί μειώσεις και συγκεκριμένα:
  • Με το νόμο για τα ειδικά μισθολόγια του 2017 μειώθηκαν όλοι οι βασικοί μισθοί, έγινε περικοπή των επιδομάτων και μειώθηκε το επίδομα επικινδυνότητας.
  • Δόθηκαν στα λόγια επιδόματα που δεν είδαν ποτέ οι στρατιωτικοί, όπως αυτό της νυχτερινής αποζημίωσης. Συγκεκριμένα στις 18/5/2017 ο ΥΕΘΑ ανακοίνωσε ότι έφερε τροπολογία για τη νυχτερινή αποζημίωση των στελεχών, κατά την ψήφιση του νέου μισθολογίου των στρατιωτικών και σήμερα 16 μήνες μετά, η συγκεκριμένη τροπολογία δεν έχει εφαρμοσθεί. Μάλιστα ο Υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του, φαίνεται να νομίζει ότι οι στρατιωτικοί παίρνουν νυχτερινή αποζημίωση και υποσχέθηκε να τη δώσει και στους αστυνομικούς!
  • Η ψηφισμένη με νόμο του 2015 εξίσωση της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων διανυκτέρευσης των στρατιωτικών, με το ποσό που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (αύξηση στα 40 € από 29,35 €) δεν εφαρμόσθηκε ακόμα, διότι οι  συναρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν εκδώσει το ΠΔ που απαιτείται, αν και ο ίδιος νόμος όριζε προθεσμία 6 μηνών για την έκδοσή του και με ρύθμιση ανά εξάμηνο παρατείνεται η προθεσμία έκδοσης του ΠΔ μέχρι σήμερα.
  • Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνεται η επικοινωνιακή εκμετάλλευση και η πολιτική κοροϊδία των στελεχών από την κυβέρνηση, όσον αφορά το ζήτημα των οφειλόμενων αναδρομικών, ενώ η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ούτε τον ακριβή μήνα έναρξης, ούτε τις μηνιαίες δόσεις και ούτε την πηγή χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με απάντηση του ΥΕΘΑ σε συνέντευξή του στη ΔΕΘ, οι επιλογές για την καταβολή των αναδρομικών είναι είτε να δοθεί η πρώτη δόση των αναδρομικών με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου, είτε για να μην υπάρξει καμία φορολογική επιβάρυνση για το έτος 2018 να αρχίσει η καταβολή τον Ιανουάριο. Δεν διευκρίνισε όμως ο κ. Καμμένος πόσες θα είναι οι δόσεις και σε τι βάθος χρόνου θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Αν όντως ο Υπουργός λέει αυτή τη φορά την αλήθεια, ας ανακοινώσει τον κωδικό του κρατικού προϋπολογισμού, από όπου θα αντληθούν τα αντίστοιχα κεφάλαια.

Συμπεραίνοντας, διαπιστώνουμε τα εξής:

  • Ότι παραμύθια κι αν πουλήσει ο κ. Καμμένος, οι πολίτες πια έχουν καταλάβει ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός τυχοδιώκτης που πέρασε από το κοινοβούλιο στη Μεταπολίτευση και είναι καταδικασμένος στον πολιτικό του αφανισμό, εκτός και εάν ο εταίρος του Πρωθυπουργός τον τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τις απανωτές πιρουέτες του, οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας άλλης ερμηνείας, παρά μόνο την ανάγκη του να κρατηθεί στην καρέκλα.
  • Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, ο καιροσκοπισμός και ο λαϊκισμός του Πάνου Καμμένου, αποτελούν αναμφίβολα πληγές που μαστίζουν τη δημοκρατία μας, αφού η μεγάλη οικονομική κρίση της χώρας μας του προσέφερε γόνιμο έδαφος για τη δημαγωγία και την ανεύθυνη στάση του.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Τομεάρχης Οργανωτικού ΝΔ Τρικάλων

Συνταγματάρχης ε.α.

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

MSc Τηλεπισκόπισης UK

[fbcomments]