Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κώδικας δεοντολογίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

15.03.2017

Ενα καινοτόμο εργαλείο για την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων τους θα διαθέτουν στο εξής καταναλωτές και έμποροι: ο λόγος για τον Κώδικα Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Ο Κώδικας καταρτίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρόκειται να παρουσιαστεί και να υπογραφεί, σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο αποσκοπεί στη διασφάλιση τόσο των δικαιωμάτων των καταναλωτών όσο και των καλών πρακτικών από την πλευρά των εμπορικών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα στην τόνωση της εμπιστοσύνης όλων των μερών στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης και ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης. Αντίστοιχα παρεμβάσεις θα γίνουν και από φορείς που συμμετείχαν στην κατάρτιση του Κώδικα (ΣΕΒ, ΙΝΚΑ, ΠΟΜΕΚ κ.λπ.). Ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ φορέων της αγοράς, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]