Πέμπτη 28.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εργα μέσω του ΚΕΝΑΚΑΠ υλοποιεί ο δήμος Τρικκαίων

20.08.2015

Σε άμεση τροχιά υλοποίησης εισέρχονται δύο έργα του Δήμου Τρικκαίων. Μόλις πριν μια εβδομάδα δημοσιεύτηκε η οριστική ένταξη, από το γραφείο του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Χαρ. Κασίμη, για έργα που ο Δήμος θα υλοποιήσει μέσω του ΚΕΝΑΚΑΠ. Και συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 –2013″ (ΠΑΑ), Μέτρο 41

Πρόκειται για τα έργα:

  1. «Δημιουργία διαδραστικού χώρου με θέμα την προβολή του έργου του Ασκληπιού στη Δ.Ε. Κόζιακα του Δήμου Τρικκαίων» (Μέτρο 41, Υπομέτρο L323: ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για τη μετατροπή τους σε μουσεία-συλλογές-εκθετήρια που σχετίζονται με τη λαογραφική / αγροτική / πολιτιστική κληρονομιά). Εχει προϋπολογισμό 245.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η εκτέλεση του έργου θα γίνει κατόπιν διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού (με δημοπρασία).
  2. «Κατασκευή ποδηλατικής διαδρομής στην αγροτική ύπαιθρο του Δήμου Τρικκαίων – σύνδεση του δάσους Φωτάδας με τον υγρότοπο στην ΤΚ Κεφαλοβρύσου». Είχε υποβληθεί στο μέτρο 41, υπομέτρο L313 του Άξονα Προτεραιότητας 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader» (Ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου), με προϋπολογισμό 123.000 ευρώ.

Η οριστική έγκριση σημαίνει ότι πλέον θα μπορεί να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία που απαιτούν οι νόμοι, για την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων και εγκρίσεων – αποδοχής των έργων, από τη Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσουν οι δημοπρατήσεις των έργων, προκειμένου να ξεκινήσει και η κατασκευή τους.

Από το γραφείο Τύπου

[fbcomments]