Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έρευνα λέει πως το να εισπνέουμε τα δύσοσμα αέρια του συντρόφου είναι καλό πράγμα

26.10.2017

Η συντροφικότητα έχει πολλά καλά για τον άνθρωπο, αν και δύσκολα θα περιλαμβάναμε σε αυτά τα αέρια του εντερικού σωλήνα του άλλου μας μισού!

Και πάνω που λες πως τίποτα δεν διαλύει τη μαγεία της σχέσης γρηγορότερα από τον θόρυβο και τη δυσάρεστη οσμή μιας τέτοιας θρασύτατης πράξης, έρχεται η επιστήμη να σου δείξει το τραγικό σου λάθος.

Γιατί όπως μας λένε χαρακτηριστικά οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ, είναι καλό να εισπνέεις τα αέρια της συντρόφου σου (και το αντίθετο φυσικά). Και να γιατί (διά στόματος του αρχιερευνητή Mark Wood): «Παρά το γεγονός ότι το υδρόθειο είναι το γνωστό οξύ και δύσοσμο αέριο που συναντάμε στα κλούβια αβγά και τα αέρια του στομάχου, παράγεται φυσικά στο σώμα και μπορεί στην πράξη να είναι ένας ήρωας της υγείας με σημαντικές επιπτώσεις στις μελλοντικές θεραπείες μιας ποικιλίας από νόσους».

3eoepfpfp3

Το ίδιο το υδρόθειο που ευθύνεται για τη δυσοσμία των αερίων, μας λέει η μελέτη, είναι αυτό που παρέχει τα τόσα οφέλη για την υγεία μας. Όπως, θα ρωτήσει κανείς; Οι ερευνητές μάς λένε πως το υδρόθειο, ως μικροβιακό υποπροϊόν, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο που διατρέχουμε να προσβληθούμε από καρκίνο, καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά και να αποτρέψει παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και η γεροντική άνοια. Ακόμα και στη διατήρηση των μιτοχονδρίων συμβάλλει, των «εργοστασίων του κυττάρου» που αποδίδουν την απαραίτητη ενέργεια και ρυθμίζουν το πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός στις φλεγμονές.

«Όταν τα κύτταρα πιέζονται από την ασθένεια, καταφεύγουν στα ένζυμα για να αποδώσουν μικροσκοπικές ποσότητες υδρόθειου», μας λέει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ, Matt Whiteman: «αυτό επιτρέπει στα μιτοχόνδρια να ανακάμψουν και να επιβιώσουν έτσι τα κύτταρα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε τα κύτταρα θα πεθάνουν και θα χάσουν την ικανότητά τους να ρυθμίζουν την επιβίωσή μας ή να κοντρολάρουν τις λοιμώξεις».

3eoepfpfp2

Οι ερευνητές έφτιαξαν λοιπόν ένα εργαστηριακό αντίστοιχο του υδρόθειου, ένα αέριο που ονόμασαν AP39, το οποίο έδειξε πως «αν τα προσβεβλημένα κύτταρα δεχτούν AP39, τότε τα μιτοχόνδρια προστατεύονται και τα κύτταρα παραμένουν ζωντανά». Γιατί λοιπόν να φτιάχνουμε τεχνητό υδρόθειο όταν το έχουμε άπλετο και δωρεάν από τα αέρια του άλλου;

Πηγή: newsbeast.gr

[fbcomments]