Σόιμπλε: Η συζήτηση για το χρέος είναι αποπροσανατολιστική

Σόιμπλε: Η συζήτηση για το χρέος είναι αποπροσανατολιστική


O Γερμανός ΥΠΟΙΚ (Δ), με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, για ακόμη μια φορά, από τις τοποθετήσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους κινήθηκε με δηλώσεις του στην Ουάσιγκτον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «η συζήτηση για το χρέος είναι αποπροσανατολιστική και ότι οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν πρώτα αυτά που υποσχέθηκαν».

Οπως σημείωσε, το δημόσιο χρέος δεν προκαλεί πρόβλημα στην ελληνική οικονομία την επόμενη δεκαετία, καθώς το κόστος αποπληρωμής του είναι χαμηλότερο από αυτό της Γερμανίας.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι πρέπει να γίνει ανταγωνιστική μέσω μεταρρυθμίσεων και να δημιουργήσει μία δημόσια διοίκηση που να μπορεί να ανταποκριθεί σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία», συμπλήρωσε ακόμη.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα την Πέμπτη, με δήλωσή του στην «Κ», ο Τζακ Λιου είχε εκφράσει εντελώς αντίθετη άποψη, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια

σχόλια