Συνέλαβαν… περιστέρι γιατί μετέφερε απειλητικό μήνυμα!

Συνέλαβαν… περιστέρι γιατί μετέφερε απειλητικό μήνυμα!


Ένα περιστέρι που μετέφερε ένα απειλητικό μήνυμα για τον πρωθυπουργό της Ινδίας… συνελήφθη από τις αρχές όταν το ανακάλυψαν κοντά στα σύνορα της χώρας με το Πακιστάν.

Το γκρίζο περιστέρι βρέθηκε με ένα μήνυμα που αναφέρεται στον πόλεμο του 1971 μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας και απευθυνόταν στο Ναρέντρα Μόντι. Η επιστολή που ήταν γραμμένη στα ουρντού, ανέφερε: «Μόντι, μην μας θεωρείς τους ίδιους ανθρώπους που ήμασταν το 1971 (κατά τη διάρκεια του ινδο-πακιστανικού πολέμου). Τώρα κάθε παιδί είναι έτοιμο να πολεμήσει απέναντι στην Ινδία». Το πουλί βρέθηκε στο Pathankot στο βόρειο κρατίδιο του Πουντζάμπ ενώ ανάλογα μηνύματα προς τον Ναρέντρα Μόντι, τα οποία έφτασαν με δύο… μπαλόνια, εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή την Κυριακή.

Όπως αναφέρουν οι Times of India, ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ραμές Κουμάρ διαβεβαίωσε ότι το περιστέρι κρατείται ότι οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πουλιά έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια μακροπρόθεσμη διαμάχη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν. Πέρυσι ένα περιστέρι συνελήφθη όταν κατηγορήθηκε ότι είναι κατάσκοπος καθώς βρέθηκε κοντά στα σύνορα μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν και ήταν εξοπλισμένο με μια συσκευή. Τότε το πουλί το οποίο είχε μια διεύθυνση και έναν αριθμό τηλεφώνου στην ουρά του γραμμένα στην πακιστανική ουρντού, ελέγχθηκε με ακτίνες Χ για να εντοπιστεί αν μεταφέρει μια φωτογραφική μηχανή κατασκόπων, πομπό ή κρυμμένα τσιπ. Επιπλέον, το 2013, οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν ένα νεκρό γεράκι το οποίο ήταν εξοπλισμένο με μια μικρή κάμερα και το 2010 τέθηκε υπό κράτηση ένα άλλο περιστέρι.

Κάντε Like το newsbeast.gr

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια

σχόλια