Επίσκεψη χαμηλών προσδοκιών από τους εκπροσώπους των δανειστών

Επίσκεψη χαμηλών προσδοκιών από τους εκπροσώπους των δανειστών

Αποστολή «χαμηλών προσδοκιών» αναμένεται να είναι η νέα επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας στην Αθήνα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Ενδεικτικό, μάλιστα, των χαμηλών προσδοκιών είναι ότι μέχρι και χθες το βράδυ ήταν αβέβαιο το πότε ακριβώς θα έρθουν στην πρωτεύουσα οι επικεφαλής του κλιμακίου των θεσμών.

Επί της ουσίας, αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι από τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών δεν αναμένεται κάποια συμφωνία. Αλλωστε, οι ίδιοι οι θεσμοί δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο πώς θα χειριστούν το κρίσιμο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα και κατ’ επέκταση το εάν θα απαιτηθούν να λάβει νέα μέτρα η Αθήνα και τι ύψους.

Πέραν αυτού, όμως, δεν έχει καθοριστεί επακριβώς και το χρονοδιάγραμμα της αποστολής της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να καταφθάσουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και να ακολουθήσουν οι επικεφαλής αύριο ή μεθαύριο. Μάλιστα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αμφισβητεί τη σκοπιμότητα της αποστολής στην παρούσα χρονική στιγμή.

Πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία με το ΔΝΤ. Παρόλα αυτά, παραδέχονται ότι δεν έχει καθοριστεί το πρόγραμμα των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια

σχόλια